Sierpc: śmiertelny wypadek motocyklistów. Zginęła jedna osoba

Sierpc: śmiertelny wypadek motocyklistów. Zginęła jedna osoba
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Jak wynika z oficjalnego bilansu, w wyniku zdarzenia drogowego życie straciła jedna osoba a druga odniosła obrażenia ciała. Do wypadku miało dojść w sobotę przed godziną 22:00 w miejscowości Karolewo. Utrudnienia drogowe trwały 5 godzin.

Do sytuacji doszło na drodze krajowej numer 10 na odcinku Lipno-Sierpc w sobotę, 5 czerwca około godziny 20:45. O zdarzeniu poinformowała Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad. Na miejsce przybyły zastępy JRG Sierpc, OSP Szczutowo, OSP Gójsk, oraz Zespoły Ratownictwa Medycznego i funkcjonariusze lokalnej komendy policji.

Droga krajowa numer 10 na wspomnianym odcinku została zablokowana na okres kilku godzin. Strażacy zakończyli prace na miejscu wypadku o godzinie 01:40.

Niestety, jednego z motocyklistów biorących udział w zdarzeniu nie udało się uratować. Drugi uczestnik wypadku został przewieziony do szpitala z powodu poniesionych obrażeń.

(Fot. OSP Szczutowo)

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

2 × 2 =

Rekomendowane
Większy odstęp od wyprzedzanego motocykla poprawi bezpieczeństwo na drodze? Tak twierdzą posłowie
Większy odstęp od wyprzedzanego motocykla poprawi bezpieczeństwo na drodze? Tak twierdzą posłowie
Aktualne przepisy traktują o zachowaniu metrowego odstępu od wyprzedzanego motocyklisty bądź rowerzysty.
Śmiertelny wypadek we Frydrychowicach. 34-letni motocyklista zginął na miejscu…
Śmiertelny wypadek we Frydrychowicach. 34-letni motocyklista zginął na miejscu…
Do zdarzenia miało dojść w godzinach popołudniowych. Niedzielna przejażdżka motocyklem zakończyła się tragicznie.
Przewodnik po wyborze idealnego sprzętu do obróbki termicznej w profesjonalnej kuchni
Przewodnik po wyborze idealnego sprzętu do obróbki termicznej w profesjonalnej kuchni
Poznaj kluczowe aspekty wyboru idealnego sprzętu do obróbki termicznej – odznaczającego się funkcjonalnością, efektywnością i wytrzymałością, niezbędnego w każdej profesjonalnej kuchni.
Ostatnie wpisy